A cirkó fűtésről laikusoknak

cirkó fűtés szerelő,cirkófűtés bekötéseSok háztartási eszközt vagy elektromos berendezést használunk úgy nap mint nap, hogy ugyan tisztában vagyunk vele, hogy melyik nyomógombbal kell ki- és bekapcsolni, ám a nevén kívül nem sok mindent tudunk elmondani magáról az eszközről vagy a pontos működéséről. Ilyen lehet a cirkó fűtés is, melyet most már egyre többen alkalmaznak otthonukban, ám valószínű, hogy azon kívül, hogy „kifűti a házat”, nem sok mást tudunk elmondani róla. A következőkben néhány, a cirkóval kapcsolatos általános információt szeretnék megosztani.

Mi is az a cirkó fűtés?

Manapság a cirkó az egyik legelterjedtebb és legkedveltebb fűtési forma, amelyet szaknyelven egyébként fali gázkazánnak neveznek. A cirkó nevet a rendszerben lévő meleg víz és az újonnan belépő hideg víz keringéséről, tehát cirkulációjáról kapta. A cirkó működési elve, hogy vizet melegít a gáz égetésével, ami egy fűtési szivattyú segítségével a radiátorokba jut, amelyek hő leadása biztosítja otthonunk fűtését. Ugyan kapható csak fűtésre szolgáló cirkó is, ám a kombinált cirkó fűtés kialakítása sokkal elterjedtebb. Kombinált cirkó fűtés kiépítése akár ötven százalékos megtakarítást is jelenthet, ugyanis a hagyományos megoldásokkal ellentétben ez a rendszer a fűtés és a melegvíz-ellátást is biztosítja.

A cirkó fűtés előnyei

Amellett, hogy a legbiztonságosabb fűtésforma, a cirkó fűtés bekötése még gazdaságos is. Rendkívül kicsi helyet foglal és nagyon csöndes, emellett igen magas hatásfokú berendezés. A kombinált cirkó felszerelésének egyik legnagyobb előnye, hogy ugyan a rendelkezésünkre álló meleg víz állandó, ám mindig csak annyi meleg vizet állít elő, amennyire éppen szükségünk van. Ebből az következik, hogy sokkal gazdaságosabb a kombinált cirkó fűtés kiépítése a hagyományos tartályos vízmelegítőknél, ugyanis utóbbiak folyamatosan szinten tartják a tartályban lévő vízmennyiséget.

A cirkó fűtés hátrányai

A kombinált cirkó fűtés egyik legnagyobb hibája, hogy egy időben nem tud több feladatot is ellátni, tehát egyszerre vagy csak fűtésre, vagy csak melegvíz-előállításra képes. A másik hátránya, hogy mikor megnyitjuk a melegvíz-csapot, a meleg víz csak bizonyos idő elteltével, általában pár másodperc után áll a rendelkezésünkre. Ha a ház több pontján egyszerre nyitjuk meg a melegvíz-csapot, abban az esetben a meleg víz hőmérséklete és mennyisége egyik helyen sem lesz megfelelő.

Cirkó fűtés kialakítása, cirkófűtés javítása, Budapest és Pest Megye területén

Nyári Zoltán fűtésszerelő 06 20 9 420 586

Nyári Tibor fűtésszerelő 06 20 398 7569

Cirkó bekötése

Hasonló cikkek:

Kedves érdeklődő!

Sajnálattal tájékoztatjuk, hogy több mint egy évre előre lekötötték már az összes kapacitásunkat,
ezért nem áll módunkban új munkát vállalni.

Megértésüket köszönjük!