Beépített wc tartály

Falsík alatti GEBERIT wc-tartály beszerelése

 

Ha épp építkezik vagy lakást felújít, és a munkálatok során új vécécsésze és vécétartály beépítésére kerül sor, utóbbi esetében kétféle megoldás közül választhat. A vécétartály hagyományosan a fal síkján kívül helyezkedik el, azaz látható marad; azonban egyre inkább népszerű a sokkal esztétikusabb és elegánsabb megoldás, a falsík alatti Geberit wc-tartály is. A beépített vécétartály hosszú távon is komfortosan és üzembiztosan is működik. A fürdőszoba felújítás során, a falsík alatti vécétartály kiválasztásakor figyelembe kell vennünk az épület adottságait, például az alaprajz kötöttségeit, illetve az alkalmazott építési technológiát, valamint saját igényeinket is át kell gondolnunk, mielőtt vízszerelőt hívnánk.

Geberit falsík alatti beépített wc tartály szerelése Budapest

Geberit beépített wc tartály szerelése

Fali vécétartály esetén a tartály terhelése nagyobb

Az esztétikum mellett a víztakarékosság, illetve a wc tartály ára és komfortfokozata sem elhanyagolható. Ha padlóra állított vécécsészét választunk, elég a legegyszerűbb tartályt a falba építeni, hiszen utóbbi nincs különösebb igénybevételnek kitéve. Ha azonban fali wc-csészét építtetünk be, a tartály terhelése nagyobb. A tartószerkezet kiválasztása ebben az esetben a fal anyagától függ, hiszen másféle megoldásra van szükség például könnyűszerkezetes építés, illetve téglafal esetén. Könnyűszerkezetes építésnél keretes GEBERIT beépített wc tartály alkalmazása javasolt, amely elég stabil ahhoz, hogy ne okozzon repedést a rá kerülő burkolaton.

Fal alatti wc tartály és fali wc csésze elhelyezése, vízszerelés

Fal alatti beépített wc tartály és fali wc szerelése

Egyedi tartályméretek speciális esetekhez

Ha az oldalfali rögzítés nem lehetséges – mert például egy nagyobb területű fürdőszobáról van szó, ahol az egyes elemek térelválasztóként funkcionálnak –, több ponton rögzíthető, a padlóval nagyobb felületen érintkező keretet kell használni a falsík alatti wc-tartály beépítésénél. A tartály jellemző mérete 1140x500x120 mm (magasság, szélesség, mélység), de természetesen az egyedi esetekre is létezik megoldás. Ha például a tartály elrejtésére csupán válaszfalnyi vastagság áll rendelkezésre, választhatunk csökkentett mélységű vécétartályt. Ha ablak alá építjük be a vécét, az alacsonyabb tartály lehet a megoldás; ha pedig a sarokba kerül a toalett, választhatunk speciálisan sarokbeépítésre gyártott tartályt is.

Fal alatti wc tartály és fali wc csésze szerelés

Wc csésze bekötése, beépített Geberit wc tartály elhelyezése

Geberit beépített wc tartály bekötése és elhelyezése garanciával

Nyári Zoltán vízvezeték szerelő 06 20 9 420 586

Hasonló cikkek:

Kedves érdeklődő!

Sajnálattal tájékoztatjuk, hogy több mint egy évre előre lekötötték már az összes kapacitásunkat,
ezért nem áll módunkban új munkát vállalni.

Megértésüket köszönjük!