Fürdőszoba radiátor

Fürdőszobai törölközőszárítós radiátor bekötése

Nincs annál kellemetlenebb, amikor az esti fürdés után nedves törölközővel vagyunk kénytelenek megszárítani a testünket. Ha nem szárad meg teljesen az anyag, kellemetlen szag áradhat belőle, így nem szívesen érintjük a bőrünkhöz. Bár rátehetjük a radiátorra, ezzel csökkentjük a fűtés hatékonyságát, ráadásul a fürdőszoba nem hat olyan rendezettnek, mintha a helyükön, a tartón tárolnánk a törölközőket. A fenti problémára nyújt megoldást egy törölközőszárítós radiátor felszerelése.

A radiátor jellemzői

A fürdőszobai törölközőszárító radiátor általában precíziósan hegesztett, hidegen húzott acélcsövekből, zártszelvényekből és hengerelt finomlemezekből készül, amelyeket védőgázas hegesztési eljárással rögzítenek egymáshoz. A legtöbbször 10 bar üzemi nyomásra készült készülékek felületvédelméről elektrosztatikus porszórással, illetve arany vagy króm galvanikus úton való felvitelével gondoskodnak. Ha nagyobb hőteljesítménnyel rendelkező típust szeretnénk, érdemes egy duplasoros törölközőszárítós radiátor beköttetnünk. A hőteljesítmény mellett a törölközőszárítós radiátorok kialakítása, dizájnja is meghatározó: egy esztétikus formájú radiátor a fürdőszoba igazi dísze lehet. A berendezés egy- és kétcsöves fűtési rendszereknél egyaránt alkalmazható. Segítségével gondoskodhatunk a törölközők, illetve a kisebb ruhadarabok, például zoknik vagy fehérneműk gyors szárításáról. Fürdőszoba felújítás

Törölközőszárítós radiátor felszerelése

A törölközőszárítós radiátor szakszerű beszerelése

A törölközőszárítós radiátor független fűtőtestként való bekötése csak a gyártó ajánlása esetén lehetséges. Ha vegyes kialakítású fűtési rendszerünk van, három alternatíva áll a rendelkezésünkre a fürdőszobai törölközőszárító radiátor beszerelésekor.

Alkalmazhatunk egy úgynevezett lándzsás szelepet, amely gondoskodik a víz ugyanazon csatlakozási ponton való ki- és bevezetéséről; beépíthetünk egy T-idomot a fűtőtest alsó csatlakozási pontjához; illetve az átlós bekötést is választhatjuk, melynek során a vizet az egyik gyűjtőágban felülről vezetjük be, a fűtőbetétet pedig a másik gyűjtőágban helyezzük el.

Hasonló cikkek:

Kedves érdeklődő!

Sajnálattal tájékoztatjuk, hogy több mint egy évre előre lekötötték már az összes kapacitásunkat,
ezért nem áll módunkban új munkát vállalni.

Megértésüket köszönjük!