Fűtés javítás

Fűtés hibák javítása

Az egyik leggyakoribb fűtési hiba, amelynek kijavításához szakemberre lehet szüksége, az, hogy a radiátor nem melegszik fel eléggé, hiába csavarja feljebb a fűtést. Ez két ok folytán következhet be: előfordulhat, hogy az átáramló meleg víz nem elegendő mennyiségű, illetve az is lehet, hogy a víz nem áll közvetlen kapcsolatban a hűtőtest teljes felületével. Ennek oka lehet például, hogy a kazán hőcserélője vízköves, így az csak csökkent hatásfokkal tud működni. A szivattyú is meghibásodhat: az abban felhalmozódó üledék miatt a csapágyak tűrése csökken. A csőrendszer is eltömődhet; ennek oka általában a korróziós törmelék. A radiátorok hibáját pedig gyakran az ellevegősödés vagy a törmelékek felhalmozódása okozza. A radiátorszelepek meghibásodását a zajos működés jelezheti: ez esetben valószínűleg levegő vagy szennyeződés gyűlt össze bennük. Víz-gáz-szerelő szakembereink bármelyik fenti problémát gyorsan meg tudják oldani.

Fűtésrendszer javítás fűtés hibák feltárása

Fűtés javítás, fűtés hibák feltárása

 

A fűtési hibák elhárításának lépései

Ennek első lépése a pontos diagnózis felállítása, amihez különböző ellenőrzéseket szükséges elvégezni. Meg kell nézni például, hogy megfelelő-e a kazán gáznyomása az égőnél; illetve mintát venni a radiátorból, hogy van-e benne törmelék. A betáplálási és tágulási tartály tisztaságát szintén ellenőrizni kell. A szivattyú teljesítményét ugyancsak ellenőrizzük: megvizsgáljuk a keringés irányát, és megfigyeljük, hogy a probléma csak egy vagy több radiátor esetén is tapasztalható-e. Szükséges annak meghatározása is, milyen gáz gyűlt össze a radiátorban; ha hidrogén, az korrózióra utal; ha pedig levegő, az általában valamilyen mechanikai problémáról árulkodik.

 

Fűtés javítás – lehetséges megoldások

A fűtési hibák elhárítása a fentiek után történhet. Szükség lehet egy nagyobb teljesítményű szivattyú beszerelésére, a tömítések cseréjére vagy az eldugult csőrendszer, eliszaposodott radiátor – akár vegyszeres – megtisztítására. Ha a radiátorban hidrogéngáz gyűlt össze, a tisztítószert legalább két napig cirkuláltatni kell, ha pedig kénhidrogén, az átmosás előtt fertőtlenítés szükséges, például klórtablettával. Ha fűtésszerelő szakemberre van szüksége a fenti fűtési hibák kijavításához, keressen meg minket!

Fűtés hibák feltárása javítása Budapest 06-20-9-420-586

Hasonló cikkek:

Kedves érdeklődő!

Sajnálattal tájékoztatjuk, hogy több mint egy évre előre lekötötték már az összes kapacitásunkat,
ezért nem áll módunkban új munkát vállalni.

Megértésüket köszönjük!