Fűtési rendszer vegyszeres kezelése

Fűtési rendszerek vegyszeres kezelése, tisztítása

A különböző fűtőrendszerekben köztudottan változatos anyagok, például különféle fémek kerülnek kapcsolatba egymással. Ezen anyagok és a fűtőrendszer különböző jellemzőinek kölcsönhatása igen komoly problémákat okozhatnak. A fűtési rendszerben lévő fémek, a rendszerben felgyűlt szennyeződések, a magas hőmérséklet, valamint a fűtőrendszerbe került baktériumok olyan kellemetlenségeket is okozhatnak, mint például a hideg helyek kialakulása, a kazán hőcserélők eldugulása, kazánzaj vagy akár a szivattyú meghibásodása, illetve beragadása. Ha nem ismerjük fel időben a fent említett problémákat, hamar elfajulhatnak a dolgok, hiszen a fűtési rendszerek szennyeződés okozta meghibásodásai nem tartoznak a kazán garanciájának hatáskörébe. Érdemes odafigyelni az ilyen jellegű hibák jeleire, így megúszhatjuk a költséges cserét vagy javíttatást.

Fűtési rendszer vegyszeres tisztításaA legkézenfekvőbb megoldás: a fűtési víz vegyszeres kezelése

A fűtőrendszerben felgyülemlett szennyeződések, valamint az óhatatlanul kialakuló korrózió a fűtési rendszer alapos, vegyszerekkel történő átmosásával, kitisztításával előzhető, illetve szüntethető meg a legkönnyebben. Abban az esetben, ha nem kezeltetjük kémiai úton a fűtőrendszerben lévő vizet, a különböző biológiai szennyeződések lerakódása és a magas fokú korrózió rendkívül rövid idő alatt csökkentheti a rendszer teljesítményét. Meglepő tény, hogy az újonnan telepített rendszereknek, vegyszeres kezelés nélkül már az első pár hétben jelentősen csökkenhet a hatásfoka. Kiemelten fontos a padlófűtések vegyszeres kezelése tisztítása is, hiszen az ilyen rendszerekben, az alacsonyabb fűtési víz miatt könnyebben elszaporodhatnak a baktériumok.

A vegyszeres tisztítás menete

A vegyszeres tisztításhoz konzultáció szükséges a fűtésszerelő szakemberrel, amely során pontos információkat kell adnunk fűtési rendszerünkről és annak állapotáról. A szakember az általunk megadott információk alapján tudja kikalkulálni a rendszerünk tisztításához szükséges legmegfelelőbb vegyszer fajtáját és mennyiségét. Ezután a szakember megjelenik otthonunkban az egyeztetett időpontban. Ha egy komolyabb, sokszivattyús rendszerről van szó, akkor a folyamat akár napokig is eltarthat. A szerelő, miután a rendszerbe tölti a vegyszert, hagyja, hogy az akár egy hétig is keringjen benne, majd egy következő időpontban végzi el a hátralévő feladatokat.

Fűtési rendszer gépi tisztítása, fűtővíz vegyszeres kezelése 06 20 9 420 586

Hasonló cikkek:

Kedves érdeklődő!

Sajnálattal tájékoztatjuk, hogy több mint egy évre előre lekötötték már az összes kapacitásunkat,
ezért nem áll módunkban új munkát vállalni.

Megértésüket köszönjük!