Gáz bekötőcső

A gáz bekötőcső cseréje

Az épületgépészeti szerelvényeket, például a gázkészülékeket, a vécétartályokat vagy a csaptelepeket egy flexibilis cső köti össze a fali elzáró csappal. Ha ez a víz- vagy gáz bekötőcső megsérül vagy elöregedik, azonnali cseréjére van szükség; ehhez a balesetek elkerülése végett hívjunk ki egy gázvezeték-szerelőt.

A flexibilis csöveket általában fémszálas védőszövet borítja, belül pedig egy gumibetét található. A cső felhasználhatóságát a külsején található színek mutatják: a kék-piros a vízcsövet, a sárga a gázcsövet jelzi.

Gáz bekötőcső cseréje Budapest kerületeiben

Inox gáz bekötőcső

 

Ne spóroljunk a gázbekötő cső minőségén

Többféle gumivastagságú és minőségű csövet vásárolhatunk: lehetőleg ne a legolcsóbbat válasszuk, ugyanis, ha a védőszövet nem elég erős vagy a gumi nem minőségi, a cső nem tud eléggé ellenállni a hőmérséklettel, a nyomással vagy a benne található gázzal szemben.

Az inox gázbekötő cső még kevésbé elterjedt, pedig ez a legbiztonságosabb. Ha felújítjuk otthonunkat, és gázszerelőt hívunk, érdemes az inox gázbekötő cső cseréjére is gondolni. Olyan gázbekötőcsövet szereltessünk be, amelynek végénél található egy címke a cső gyártójával, forgalmazójával, felhasználási céljával, ÉMI engedélyezési számával, gyártási évével, felhasználhatósági idejével, illetve a maximális nyomással és hőmérséklettel, aminek kitehetjük.

Amennyiben a már meglévő cső védőszövete kiszálkásodott, a cső megtört, illetve szivárog a víz vagy a gáz, azonnal hívjunk szakembert. Főként az utóbbi esetben, hiszen a gázszivárgás komoly következményekkel járhat, így ne halogassuk a gáz bekötőcső cseréjét.

Kihúzható gáz bekötőcső szerelés

A megrepedt gáz bekötőcső okozta problémák

Egy megrepedt cső számtalan problémát okozhat: ha vízcsőről van szó, eláraszthatjuk a fürdőszobát, a fűtési rendszerben lévő tönkrement cső veszélyeztetheti a készülék működését, a szivárgó gázbekötőcső pedig robbanást okozhat, amely az egész házban kárt tehet.

Ahhoz, hogy biztonságban tudhassuk saját magunkat és családunkat, a sérült csövet azonnal cseréltessük ki gázszerelővel, az épnek tűnő gázbekötőcsövet rendszeresen ellenőriztessük, a régi csövet pedig lehetőleg cseréltessük ki korszerűbb inox csőre. Ebben segítségünkre lesz egy Budapesti gázszerelő

Budapesti víz – gázszerelő 06 20 9 420 586

Hasonló cikkek:

Kedves érdeklődő!

Sajnálattal tájékoztatjuk, hogy több mint egy évre előre lekötötték már az összes kapacitásunkat,
ezért nem áll módunkban új munkát vállalni.

Megértésüket köszönjük!