Gázvezetékek kiépítése az Ön igényeinek megfelelően

fűtés2Amikor valaki meghallja a gázszerelő kifejezést, a lelki szemei előtt a legtöbbször megjelenik egy szakember, aki gázkészülékeit tisztítja, karban tartja. Azonban ennél sokkal fontosabb feladat a gázvezetékek szakmailag és igénybevétel szempontjából is megfelelő kiépítése, hiszen ez az, ami hosszú távon biztonságos, kényelmes működést és megfelelő ellátást biztosít majd otthonunknak.

Hogyan zajlik a gázvezetékek kiépítése?

Mielőtt otthonunkba bevezettethetnénk a gázvezetékeket, számos procedúrán kell átesnünk. Nagyon fontos, hogy gázvezetékek kiépítését kizárólag regisztrált és arcképes igazolvánnyal rendelkező gázszerelő végezheti a megfelelő dokumentációk és hivatalos engedélyek birtokában.

A gázvezeték kiépítésének első lépése a gázterv elkészítése, mely gázterv nem csak szakmai szempontok szerint megfelelő, hanem a leendő vagy meglévő ház igényeinek is mindenben megfelel.

A következő lépés a gázterv engedélyeztetése, ami azonban hetekig, olykor hónapokig is elhúzódhat. Ameddig a terv nincs engedélyeztetve, a következő lépéssel is várnunk kell, éppen ezért jó ha előre gondolkozunk – ha például gázfűtéses otthonunkban szeretnénk tölteni a következő telet, akkor már a tavaszi időszakban érdemes az ezzel kapcsolatos ügyintézést elkezdeni. Amennyiben most kezdünk tervezni, jó időben vagyunk: ha lezajlik a folyamat, egy-két heten belül már meg is kezdhetjük a gázszerelő munkát.

A tényleges munka napjai

Ha megkapjuk a lepecsételt gáztervet, meg is kezdődhet a munka. A gázvezetékek kiépítésének pontosan a tervnek megfelelően kell zajlania, ezt is minden esetben szakember végzi. Ennek időtartama függ a rendszer méretétől, bonyolultságától, a kiépítést végző szakemberek számától is.

Gázvezetékek tervezése kivítelezése Budapest kerületeiben

Amikor ez is elkészült, a szolgáltatónál be kell jelenteni a műszaki átvételt. Ettől a ponttól már csak néhány nap és a rendszert használatba vehetjük. A gázvezetékek nyomáspróbájáról jegyzőkönyv készül, majd a vezetékeket rákötik a szolgáltató vezetékeire, a gázórára és a gázkészülékekre.

Gázvezetékek kiépítése, kiváltása, átalakítása, cseréje, tömörré tétele Budapest összes kerületében 06 20 9 420 586

Hasonló cikkek:

Kedves érdeklődő!

Sajnálattal tájékoztatjuk, hogy több mint egy évre előre lekötötték már az összes kapacitásunkat,
ezért nem áll módunkban új munkát vállalni.

Megértésüket köszönjük!