Hajdu Aquastic vízkőtelenítés és javítás

Mind minden hasonló eszközt, a Hajdu villanybojlereket is rendszeresen vízkőteleníteni kell, ha hosszú távon akarjuk őket hibamentesen használni.

Erősen ajánlott, hogy a bojlereket szakember segítségével 2-3 évente vízkőtelenítsük – kortól függ, hogy milyen gyakran, de abból baj nem lehet, hogy ha kétévente átnézetjük a szerkezetet, mert ez jelentősen meghosszabbíthatja élettartamát. A legjobb persze az, ha a karbantartást évente elvégeztetjük.

A vízkövesedés legnyilvánvalóbb jele az lehet, hogy a bojler egyre hangosabbá válik. A vízkő ugyanis megtelepszik a fűtőszálon, így az már gyakorlatilag csak azt melegíti, a víz pedig hangosan forr körülötte. Mindez természetesen ahhoz is vezet, hogy a készülék sokkal több energiát használ el, hiszen kevésbé hatékonyan melegít.

A vízkőtelenítés az egyes Hajdu Aquastic termékek esetén nem nagyon különbözik. A Hajdu Aquastic AQ 120 vízkőtelenítése során például a készülék áramtalanítását követően le kell csavarozni a fedelet és széthúzni a kábelek csatlakozásait. A biztonsági kapcsolót a szakember lecsavarozza, a szondákat eltávolítja, majd következik a víz eltávolítása. Ezután a vízkövet letisztogatják minden elérhető belső felületről, így a falról, alaplapról, fűtőszálról is.

Ha a karbantartás már nem segít

Vannak persze esetek, amikor az egyszerű vízkőtelenítés már nem segít, és szervizelésre van szükség. Ezért is fontos, hogy szakember végezze a műveletet, mert ő tapasztalata és képzettsége révén meg tudja mondani, ha vannak már menthetetlen alkatrészek a készülékben, amelyeket mindenképpen cserélni kell.

A szervizelést magát csak és kizárólag szakemberre érdemes bízni. A Hajdu Aquastic AQ 80 javítása vagy éppen bármely más típusé csak akkor lehetséges, ha a megfelelő szerszámokkal és eszközökkel, tapasztalattal felvértezve végzik el, a javításhoz szükséges alkatrészek birtokában.

Ha tehát a vízkövesedés már olyan mértékű, akkor kárt okozott, hogy javításra van szükség, vagy esetleg más természetű hiba lépett fel, és a fővárosban vagy a közelében élünk, célpontunk egy megfelelő Hajdu Aquastic AQ szerviz Budapest területén. Itt a munkát szakszerűen és gyorsan végezhetik el, hogy még sok évig használhassuk az eszközt.

Hajdu-aquastic

Hasonló cikkek:

Kedves érdeklődő!

Sajnálattal tájékoztatjuk, hogy több mint egy évre előre lekötötték már az összes kapacitásunkat,
ezért nem áll módunkban új munkát vállalni.

Megértésüket köszönjük!