Korszerű fűtés rendszerek

Korszerű fűtési rendszerek kialakítása

Manapság már számtalan fajta korszerű fűtési rendszer közül választhatunk; a beépítendő berendezésnek azonban több feltételnek is meg kell felelnie ahhoz, hogy a tökéletes komfortérzetet nyújtson. Fontos, hogy a fűtési rendszer ne legyen se túl-, se alulméretezett. Ha túl nagy teljesítményű rendszert választunk, az energiafelhasználás nem lehet gazdaságos. A nagyobb teljesítményű készülékeket lassabb reagálás és nagyobb hőveszteség jellemzi, így a gázszámlánk megnövekedhet, gyakoribb ki-bekapcsolásra van szükség, és a kazán is könnyebben korrodálódhat. Ahhoz, hogy a felfűtendő ingatlanhoz ideális készüléket szereltethessünk be, érdemes a tervezést és az üzembe helyezést szakemberre bízni.

 

A rendszer megtervezése

Egy összetett rendszer megtervezése gondos mérnöki munkát igényel. Érdemes már a ház tervezésekor szem előtt tartani a kívánt épületgépészeti megoldásokat. A későbbi gördülékeny kivitelezés érdekében a tervezőmérnökök és a gázszerelők részéről összehangolt munkára van szükség, gördülékeny együttműködésük elengedhetetlen. A megfelelő méretű hőtermelő berendezések, illetve a szükséges csőátmérő kiválasztásában is egy szakember segíthet. A kivitelezéskor megbízható minőségű, korszerű csőanyagokat és technológiákat ajánlott használni. A különböző anyagok kölcsönhatásait sem hagyhatjuk figyelmen kívül, hiszen ezek a készülék korrodálódását okozhatják. A gyártó szerelési előírásainak betartása a garancia feltétele, így ezekre is fokozottan oda kell figyelnünk.

Fernox mágneses iszapleválasztó

Fűtéstisztítás és próbafűtés

Ahhoz, hogy a rendszer tökéletesen működhessen, a szakszerű szerelés után mechanikai és technikai tisztításra van szükség. A csőhálózat szivárgásmentességével biztosíthatjuk, hogy ne jusson levegő a csövekbe. Ezek után következhet a próbafűtés, illetve a kívánt szabályzási paraméterek beállítása; ehhez korszerű szabályzószerelvényeket ajánlott használni. A beépítés során a fojtószelepeket a visszatérő vezetékágba kötik a szakemberek. Az összetett rendszerek működésében fontos szerepe van a visszacsapó szelepnek is: ez gondoskodik az egyirányú áramlásról.

Hasonló cikkek:

Kedves érdeklődő!

Sajnálattal tájékoztatjuk, hogy több mint egy évre előre lekötötték már az összes kapacitásunkat,
ezért nem áll módunkban új munkát vállalni.

Megértésüket köszönjük!