Központi fűtés szerelés Budapesten

Központi fűtés szerelés Budapesten

 

Mivel a központi fűtés szerelés árait sokan túl magasnak ítélik, gyakran maguk vágnak neki a munkálatoknak. Pedig, ha valamit nem szakszerűen oldanak meg, később szükség lesz szakember segítségére, és így akár még magasabbra is rúghatnak a költségek, mint eredetileg. Így, ha úgy érzi, nem ért a központi fűtés szereléshez, inkább eleve kérjen profi segítséget egy víz-gáz-szerelőtől. Újabban leginkább műanyag csöveket alkalmaznak központi fűtés szereléshez; régebben vascsöveket használtak, amelyeket a plafon közelében vezettek el, hogy a padlón a fal mellé is kerülhessenek bútorok. Később, a rézcsövek megjelenésével azokat már a fal alján vezették el, hiszen ezek vékonyabbak voltak, és kisebb helyen is elfértek, illetve könnyebb volt őket alakítani.

 

A műanyag csöveket általában az aljzatbetonban vezetik el

 

A ma alkalmazott műanyag csöveket központi fűtés szerelésnél leginkább az aljzatbetonban vezetik el, ugyanis így a legrövidebb úton el lehet vezetni a radiátorokhoz a meleg vizet. A csövezést az aljzatbetonozás előtt kell elvégezni. Amennyiben erre már nincs lehetőség, a fal aljánál vagy egy esztétikus csatornában is végig lehet vezetni a csöveket. A radiátorokat a földhöz közel, az ablakok alatt ajánlott elhelyezni központi fűtés szerelésnél. Akkora térnek mindenképp maradnia kell a radiátor és a föld között, hogy legyen hely a szerelésre, illetve a víz leengedésére. De az előbbiek figyelembe vétele mellett érdemes a lehető legalacsonyabban elhelyezni a radiátort, ugyanis így lesz egyenletes a hőeloszlás a helyiségben.

 

A Központi fűtés rendszer kialakítása

 

Központi fűtés szerelésnél a műanyagcsöves rendszert egy hideg és egy meleg vizes osztóval kell kialakítani; ezek osztják külön vízkörökre a kazántól érkező meleg vizet, amely aztán a radiátorokba jut. Ennek segítségével az egyes ágakba jutó hő mennyisége egyszerűbben szabályozható. A központifűtés-szerelés első lépése a megfelelő kazán kiválasztása, majd a kéményt kell kiépíteni. A gáztervezés engedélyezése után indulhat a kivitelezés. De ezt – amennyiben nem ért a központifűtés-szereléshez –, érdemesebb profira bíznia.

Budapesti központi fűtés szerelő 06-20-9-420-586

Központi fűtés szerelés, elavult központi fűtési rendszerek átalakítása, kialakítása. Központi fűtés rendszerek hibáinak feltárása, fűtés problémák feltárása, központi fűtés rendszer gépi tisztítása

Központifűtés szerelés Budapest, központi fűtés tisztítás

Hasonló cikkek:

Kedves érdeklődő!

Sajnálattal tájékoztatjuk, hogy több mint egy évre előre lekötötték már az összes kapacitásunkat,
ezért nem áll módunkban új munkát vállalni.

Megértésüket köszönjük!