Miért ideális választás a központi fűtés?

Központi fűtés szerelés, javításKözponti fűtés szerelés

Építkezés, lakásfelújítás? Nagy valószínűséggel életünkben legalább egyszer már mindannyian átestünk ilyen vagy ehhez hasonló tortúrákon, és az ezekkel járó idegeskedésen, kényelmetlenségeken. A lakásfelújítás mértékétől függően azonban mindenképpen érdemes elgondolkodni a lakás fűtésének korszerűsítésén, ugyanis egy gazdaságosabb fűtőrendszer beszereltetésével sok pénzt spórolhatunk meg.

A legelterjedtebb módszer a központi fűtés kialakítása, ami rengeteg előnnyel bír a gázkonvektoros fűtéssel szemben. A már meglévő központi fűtésünket is érdemes bizonyos időközönként ellenőriztetni, hiszen nincs is annál kellemetlenebb, ha esetleg a tél kellős közepén robban le a rendszer. Még mindig jobban járunk, ha rendszeresen költünk a központi fűtés javítására, felújítására, minthogy azon kapjuk magunkat, hogy kint röpködnek a mínuszok, mi pedig bent vacogunk a hideg szobában, mert elromlott a fűtőrendszer.

Általánosan a központi fűtésről

Ahogy már említettem, központi fűtés kialakítása rengeteg előnnyel rendelkezik más fűtőrendszerekkel szemben.

Ezen előnyök közé tartozik például, hogy az épület minden helyiségében egyenletesen biztosítja az előírt hőmérsékletet, és még a tűzveszélytől vagy szénmonoxid-szivárgástól sem kell tartanunk. A számomra legoptimálisabb beállítás például, hogy ha 20°C alá esik a hőmérséklet a lakásban, a fűtés bekapcsol, biztosítva így az állandó, egyenletes meleget.

A központi fűtés javítása

Ha a központi fűtés kialakítása mellett döntünk, a fűtésszerelő szakember egészen biztosan javasolni fogja a berendezés éves ellenőrzését. Mi pedig egészen biztosan rábólintunk, majd legyintve elhatározzuk, hogy ráér azt az ellenőrzést 4-5 évente is megejteni. Ez nagy hiba! A tapasztalat azt mutatja, hogy a legtöbb probléma, amely ezeknél a berendezéseknél felmerül, kiküszöbölhető lett volna egy egyszerű ellenőrzéssel, ami nem jár nagy rumlival és a pénztárcánkat sem terheli meg annyira, hogy ezért esetleg veszélynek tegyük magunkat és a családunkat.

Ha a baj mégis megtörténik és meghibásodik a rendszer, nem ajánlatos hozzápiszkálni a berendezéshez, mert lehet, hogy több kárt okozunk benne, mint amennyit javítunk az állapotán. A központi fűtés javítását tehát minden esetben képzett szakemberrel érdemes elvégeztetni.

Központi fűtés javítás, tisztítás

Központi fűtés rendszer tisztítása, átmosása 

A legtöbb fűtési rendellenesség, keringési probléma a légtelenítők meghibásodásából, radiátorok, padlófűtő csövek eliszaposodásától következik be melyet sokszor megelőzhetnénk iszapleválasztó beépítésével és a fűtési rendszer átmosásával, fűtésvíz vegyszeres kezelésével.

Nyári Zoltán központi fűtés szerelő 06 20 9 420 586

Hasonló cikkek:

Kedves érdeklődő!

Sajnálattal tájékoztatjuk, hogy több mint egy évre előre lekötötték már az összes kapacitásunkat,
ezért nem áll módunkban új munkát vállalni.

Megértésüket köszönjük!