Padlófűtés osztó gyűjtő szabályzása

Padlófűtés szabályzása

Padlófűtés osztó gyűjtő beszerelés

A padlófűtés szabályzása

Az elmúlt tíz év legelterjedtebb fűtési módszere a padlófűtés, ami nem is meglepő: alacsony felületi hőmérséklet mellett kimagasló komfortot biztosít, valamint az egyik leggazdaságosabb fűtési rendszernek mondható. Ennek oka az, hogy az alulról érkező meleg levegő eredményezi az egyik legideálisabb hőérzetet az emberi szervezet számára. A padlófűtést gyakran alkalmazzák hidegburkolattal ellátott helyiségekben, illetve sokszor radiátorral is kiegészítik.

Milyen a jó padlófűtés?

A padlófűtést sokan nem tartják megfelelő fűtési módszernek, valószínűleg azért, mert rossz tapasztalataik vannak annak kivitelezésével kapcsolatban. Természetesen előfordulhat, hogy a rendszer nem működik megfelelően, ezt jellemzően a következő beszerelési hibák okozhatják: rossz méretezés, a helyiségenkénti szabályozás hiánya, alacsony minőségű anyagok alkalmazása, nem megfelelő hidraulikai szabályozás, illetve az előremenő hőmérséklet szabályozás hiánya. A megfelelően működő és minden igényt kielégítő padlófűtés titka az előbbi problémák vagy hibák kiküszöbölése, valamint a hőmérséklet megfelelő szabályozása és a körök vízmennyiségének beállítása. Abban az esetben, ha a lakás egyes helyiségeiben különböző hőmérsékletet, illetve változó hőmérséklet menetrendet szeretné beállítani, illetve tökéletes komfortérzetet szeretnénk elérni, akkor mindenképpen egyedi helyiség hőmérséklet- szabályozást kell alkalmaznunk. A megfelelő padlófűtés szabályozó berendezések alkalmazása akár 15–25%-os energia megtakarítást és jelentős komfortnövekedést eredményezhetnek.

Padlófűtés osztó – gyűjtő szabályzók

A lakás különböző helyiségeinek (körök) vízmennyiségét a padlófűtés osztó-gyűjtő szerelvényei állítják be, így a helyiségek egymástól teljesen függetlenül vezérelhetőek, illetve állíthatóak, igény szerint akár el is zárhatóak. A helyiségekbe, valamint a rendszerbe való megfelelő mennyiségű és hőmérsékletű víz adagolása egy termosztatikus szelep segítségével történik. Ezzel a szeleppel valósítható meg a lakás helyiségei közt lévő hőmérséklet-különbség beállítása, a nem használt helyiségek fűtésének elzárása, valamint a fagymentesítő fűtés be, illetve kikapcsolása. Rendkívül fontos, hogy az osztó-gyűjtő egység és az arra felszerelt szelepek alkalmasak legyenek az egyes körök beszabályozására, vagyis a körönkénti maximális vízmennyiség korlátozására. A nem szabályozott rendszereknél fűtési körönként különböző padlóhőmérsékletek alakulnak ki.

Padlófűtés osztó-gyűjtő szerelése beszabályzása Nyári Zoltán víz gáz fűtésszerelő 06 -20-9-420-586

Hasonló cikkek:

Kedves érdeklődő!

Sajnálattal tájékoztatjuk, hogy több mint egy évre előre lekötötték már az összes kapacitásunkat,
ezért nem áll módunkban új munkát vállalni.

Megértésüket köszönjük!