Padlófűtés tisztítás: biztosítsa a tartós meleget otthonában!

A fűtőrendszerek tisztántartása legalább olyan fontos feladat, mint a rendszeres porszívózás – ellenkező esetben a rendszer csövei hamar eliszaposodhatnak, eltömődhetnek. Nincs ez másképp a padlófűtési rendszerek esetében, ezért a padlófűtés tisztítás olyan munkafolyamat, amit érdemes rendszeresen fűtésszerelő szakemberrel elvégeztetni.

A garancia múlhat rajta

A padlófűtés átmosása nem csak azért fontos és szem előtt tartandó feladat, mert ezek a rendszerek gyorsan koszolódnak, illetve könnyen eltömődnek. Hasonlóan fontos szempont az is, hogy a legtöbb gázkazán gyártó esetében a garancia feltétele az iszapleválasztó beépítése és a padlófűtés megfelelő és rendszeres karbantartása is. Ez a feltétel teljes mértékben érthető, hiszen a tisztítás hosszú távú, gazdaságos és hatékony működés egyeik előfeltétele, azaz ezzel a gyártók csupán a rendeltetésszerű használatot kötik ki a garancia feltételének.

Padlófűtés tisztítás

Hogyan tisztul ki a padlófűtés?

A padlófűtés átmosása egy fűtésszerelő szakembert igénylő feladat, a hosszú távú problémamentes működés garantálása érdekében ugyanis vegyszeres és gépi padlófűtés tisztítás szükséges. Amennyiben szeretnénk, hogy padlófűtési rendszerünk hatékonyan és olcsón üzemeljen hosszú éveken át, ezt a lépést semmiképpen se hagyjuk ki a fűtési szezon előtt, hiszen komoly fejtörést okozhat számunkra, ha a tél kellős közepén derül ki, hogy hideg a padló.

Miért változik a fogyasztás?

Ha egyik napról a másikra azt tapasztaljuk, hogy a padlófűtésünk a megszokotthoz képest nagyobb a gázfogyasztása miközben hatékonysága csökken, gyanakodhatunk a vezetékekben lerakódott szennyeződésekre és vízkőre. Ilyenkor ugyanis a rendszer csak nagyobb gázmennyiség felhasználása mellett képes azonos hőmérsékletet előállítani.

A hőcserélők lamellái között lerakódó szennyeződés és a csövek belső falán lerakódó vízkő egyaránt rövidíti a gázkazán élettartamát, miközben fokozza a gázfogyasztást. Ráadásul hosszú távon ez akár közvetlen balesetveszélyhez is vezethet.

Ne hanyagoljuk el!

Ennek fényében két három évente legalább egyszer, közvetlenül a fűtésszezon beköszöntése előtt érdemes lehet elvégeztetni a padlófűtés vegyszeres és gép tisztítását, így biztosak lehetünk abban, hogy padlófűtésünk egész télen át hatékonyan üzemel majd.

Fűtsön Ön is biztonságosan és élvezze otthona melegét olcsón egész télen át – ennek a záloga pedig a padlófűtési rendszer tisztítása, professzionális átmosása, és a fűtési víz vegyszeres kezelése. Ha ennyit megteszünk otthonunk biztonságáért, azzal rengeteg pénzt is megspórolhatunk.

Eliszaposodott hőcseréló

Padlófűtés tisztítás, iszap eltávolítása fűtési rendszerekből 06 20 9 420 586 

Hasonló cikkek:

Kedves érdeklődő!

Sajnálattal tájékoztatjuk, hogy több mint egy évre előre lekötötték már az összes kapacitásunkat,
ezért nem áll módunkban új munkát vállalni.

Megértésüket köszönjük!