Puffertartály bekötése

A puffertartály feladata a fűtési rendszerben

A puffertartály a fűtésrendszerek fontos része, amely az energiát, illetve a felmelegített vizet tárolja későbbi felhasználásra. A puffertároló többek közt fa- vagy vegyestüzelésű kazánok, napkollektorok, hőszivattyúk kiegészítője lehet, illetve bármilyen más olyan készüléké, amelyet vízmelegítésre használnak. A gyűjtőtartály megléte elengedhetetlen azon készülékek esetében, amelyek a hőenergiát nem egyenletesen állítják elő. Ilyen készülék például a napkollektor, valamint a fa- vagy vegyestüzelésű kazán.

Puffertartály bekötése vegyestüzelésű rendszerekhez

 

A puffertároló méretezése és szigetelése elengedhetetlen

A puffertartály megfelelő mérete és szigetelése elengedhetetlen. A méretezésnél figyelembe kell venni az épület hőigényét, a fűtési idő hosszát és a fűtőberendezés teljesítményét is. A szigetelésre azért van szükség, mert csak így érhetjük el, hogy a hőveszteség minél kevesebb legyen; ellenkező esetben több energiát – és így pénzt – kellene szánnunk ugyanazon vízmennyiség ismételt felmelegítésére. Ahhoz, hogy a puffertartály a fűtőberendezéssel összhangban működhessen, figyelni kell annak tökéletes felszerelésére: a rendszereket – napkollektor, kazán stb. – a puffertároló csatlakozó csonkjaira kell bekötni. Amennyiben a napkollektor, illetve a vegyes- vagy fatüzelésű kazán mellett kiegészítő berendezésként egy gázkazánt is használunk, kombinált puffertartályt alkalmazzunk, amelynek felső szintjét aztán felfűthetjük a gázkazánnal, így folyamatos lesz a meleg víz ellátás.

 

A puffertartály jóvoltából a már felmelegített víz nem vész kárba

A puffertartály előnye, hogy olyankor is biztosíthatunk meleg vizet, ha a fűtési rendszer épp nem működik; a már felmelegített víz nem vész kárba; illetve a fűtés ideje hosszabb időre elnyújtható, így a lakók komfortérzete növelhető. Több típusú puffertároló is létezik, például hőcserélő nélküli, valamint egy- vagy két hőcserélővel rendelkező; a kombinált puffertartályt pedig gyárthatják átmeneti használati melegvíz hőcserélővel vagy zománcozott használati meleg víz tárolóval is.

Puffertartály bekötése, telepítése, vegyestüzelésű fűtési rendszerek kiépítése 06 20 9 420 586

Családi házak fűtésszerelése, fűtéskorszerűsítése során egyre többször választják és kérik a megrendelőink alternatívaként, vegyestüzelésű kazán beépítését. Amit rendszerint puffertartály  telepítésével ,és a hozzá tartozó biztonsági szerelvényekkel kivitelezzük. A vegyestüzelésű kazánt lehet puffer tároló mellőzésével is üzemeltetni, de ha nem akarjuk a meleget a kéményen keresztül kiengedni , elpocsékolni mindenképp javasolt tároló tartály használata.

Hasonló cikkek:

Kedves érdeklődő!

Sajnálattal tájékoztatjuk, hogy több mint egy évre előre lekötötték már az összes kapacitásunkat,
ezért nem áll módunkban új munkát vállalni.

Megértésüket köszönjük!