Radiátorcsere panellakásban

Radiátorcsere panellakásokban

Ha a radiátor nem ad le elég meleget, csöpög, kilyukadt, vagy más ok miatt van szükség a radiátor cseréjére a panellakásban vagy családi házban, a megfelelő típus kiválasztásához érdemes szakember segítségét kérni. Ha a fűtési rendszerben lecsökkent a nyomás, a hiba helyének megkeresésével helyszíni hegesztéssel a javítás általában megoldható, de akár a radiátor cseréjére is szükség lehet. Kiváltképp a panellakásokban érdemes kicseréltetni a radiátort, hiszen a harminc-negyven éves berendezések fűleadása már nem a régi. Főképp, hogy a lakásfelújítások miatt ezeket a radiátorokat akár többször is lefestették, így a vastag festékréteg miatt tovább csökkent a hatékonyságuk.

alumínium radiátorcsere panel lakásokban

 

Radiátorcserével spórolhatunk a fűtésszámlán

Az új radiátorok nemcsak költséghatékonyabbak és esztétikusabbak, hanem a falsíkkal párhuzamosan tagosított kialakításuknak köszönhetően kevesebb helyet is foglalnak. Távfűtés esetén a panellakásban a radiátorcsere csupán a berendezés csőfagyasztásával vagy az épület fűtésrendszerének leürítésével lehetséges; ez utóbbit a szolgáltatótól lehet igényelni. Egy átlagos (nem földszinti, nem csak északi fekvésű) panellakás hőigénye 30-50 W/m3; a radiátorcserénél ezt az értéket figyelembe kell venni.

Radiátorcsere panellakásban  Radiátorcsere panelben

 

Radiátorcserénél számtalan stílus, kialakítás és szín közül választhatunk

A panellakásokban egy- vagy kétcsöves fűtési rendszer is lehet. Az első esetben szabályozható elzárót nem lehet beépíteni, vagy egyúttal átkötőszakaszt is ki kell építeni. Ha törülközőszárítós radiátort szeretnénk, ügyeljünk a megfelelő csavarátmérőre, hiszen a falról leszakadó radiátorból kiömlő víz eláraszthatja a lakást. A törölközőszárítós radiátorok hatbekötésű változatban is kaphatók; így ezek felszerelésénél szinte akármilyen bekötési módszert használhatunk. A törölközőszárítós és egyéb radiátorok esetén is rengeteg stílus, kialakítás és szín közül választhat a megrendelő. Ha radiátorcserére készül, de nem tudja, lakásába milyen készülék lenne ideális, vagy már választott, csak a radiátor bekötéséhez kellene segítség, hívjon most!

Radiátorcsere panellakásban 06 20 9 420 586

Hasonló cikkek:

Kedves érdeklődő!

Sajnálattal tájékoztatjuk, hogy több mint egy évre előre lekötötték már az összes kapacitásunkat,
ezért nem áll módunkban új munkát vállalni.

Megértésüket köszönjük!