Strang csere

Strang csere társasházakban

A vizesedő, penészedő falak nem feltétlenül azt jelzik, hogy beázott az ablak, vagy a fürdőszobát nem szellőztettük ki eléggé, ezért ragadt bent a pára, és csapódott ki a falra. A probléma belülről is jöhet: előfordulhat, hogy az egyik cső megrepedt. A csőtörés eredménye akár csak hetek, hónapok után mutatkozik meg, hiszen idő kell ahhoz, hogy a vastag falak átázzanak.

De amint megjelenik egy akár csak kis méretű vizes folt a falon, joggal gyanakodhatunk arra, hogy gond van – főképp, ha a fallal átellenben a mosdó vagy a vécé található. Ha nem helyi a probléma, azaz a strang vezeték törött el, komolyabb beázások is keletkezhetnek a társasházban.

strang csere

Érdemes minél hamarabb vízvezeték szerelőt hívni

Érdemes minél hamarabb kihívni a vízvezeték-szerelőt, ha a lefolyó, a csatorna, a pincei vagy a társasházi csatorna strang cseréjére van szükség.

Hiszen, ha nem orvosoljuk a problémát, a fal tovább vizesedik, a festék mállani kezd, a vizes felület pedig remek táptalaj a penészgomba számára, amelynek a levegőben szálldosó spórája számtalan egészségügyi problémát, például allergiát vagy asztmát okozhat, illetve súlyosbíthatja a meglévő betegség tüneteit.

Ha vizesedés jeleit tapasztaljuk valamelyik helyiségben, figyeljük a folt változásait: ha egy korábbi vizesedés száradó nyomáról van szó, az hamarosan eltűnik; ha viszont rendszeresen kapja a nedvesség-utánpótlást, a folt növekedni fog.

 

 

Ha a beázás több lakást is érint, valószínűleg strangcserére van szükség

Ha a lakás egy másik helyiségében, illetve a társasház egy másik lakásában is megjelenik a probléma, valószínűleg strangcserére lesz szükség. Ha használt lakást vagy házat vásárolunk, érdemes nem megvárni, amíg beázik a fal, hanem a lakásfelújítás keretein belül a strangcseréről is gondoskodni. A közös képviselőnek pedig probléma esetén ajánlott alaposan feltérképeznie helyzetet, nem csupán megelégedni azzal, hogy a biztosító kifizette a javítást. Amennyiben strang cseréhez, a lefolyó strangvezetékének cseréjéhez, pincei csatorna strang cseréjéhez vagy társasházi csatorna cseréjéhez keres megbízható szakembert, hívjon most bizalommal!

Társasházi strangok cseréje Budapest 06 20 9 420 586

Hasonló cikkek:

Kedves érdeklődő!

Sajnálattal tájékoztatjuk, hogy több mint egy évre előre lekötötték már az összes kapacitásunkat,
ezért nem áll módunkban új munkát vállalni.

Megértésüket köszönjük!