Szén-monoxid riasztó

Szén-monoxid-riasztó beszerelése

Amennyiben valamilyen fosszilis tüzelőanyaggal, gázzal, fával, szénnel vagy olajjal működő készüléket használunk a fűtéshez, például kandallót, kályhát, gázkonvektort, gáz-, vegyes tüzelésű, faelgázosító vagy pelletkazánt, illetve gáztűzhelyünk van, fontos tudnunk, hogy a széntartalmú vegyületek oxigénhiányos elégésekor az egészségre veszélyes szén-monoxid keletkezik. A színtelen, szagtalan, íztelen gáz jelenléte szabad szemmel nem érzékelhető, így rendszeresen ellenőriztetni kell, milyen mennyiségben található meg a levegőben.

Szén monoxid riasztó

A szén-monoxid-mérgezés tünetei

A szén-monoxid-mérgezés komoly tünetekkel járhat: a kezdeti fejfájást, hányingert, szédülést látászavar és eszméletvesztés követheti, legsúlyosabb esetben pedig az eset halállal is végződhet. A mérgezés a gyermekekre, az állapotos nőkre, az idősekre és a betegekre különösen veszélyes. A szén-monoxid leggyakrabban a rosszul beüzemelt gázkészülékek miatt jut be a helyiségbe, illetve azért, mert a gázt visszafújja a szobába a szél a kéményből. Ennek elkerülésére meg kell bizonyosodnunk arról, hogy a kéménybe csak egy gázkészülék van bekötve, illetve, hogy az előbbi nem tömődött el.

A szén-monoxid-riasztó beszerelése tökéletes védelmet nyújt

A megelőzés ideális módja a szén-monoxid-riasztó bekötése. A riasztóban egy olyan vegyi anyag található, melynek fizikai tulajdonsága bizonyos mennyiségű szén-monoxidot elnyelve megváltoznak, amit a készülék jelez. Veszély esetén a berendezés hang- és fényjelzést ad, illetve bizonyos típusok lekapcsolják a kazánt. Amennyiben otthonában gázkészülékeket használ, saját és családja egészsége és biztonsága érdekében érdemes a szén-monoxid-riasztó beszerelése mellett döntenie. Azért, hogy a készülék valóban tökéletesen láthassa el a feladatát, a riasztó bekötését bízza szakemberre!

Víz-gáz-fűtésszerelés Budapesten 06 20 9 420 586

Hasonló cikkek:

Kedves érdeklődő!

Sajnálattal tájékoztatjuk, hogy több mint egy évre előre lekötötték már az összes kapacitásunkat,
ezért nem áll módunkban új munkát vállalni.

Megértésüket köszönjük!