Téliesítés

A téliesítés a nyaralóban és az udvaron is egyaránt fontos

Fagycsap beépítése cseréje téliesítésA hideg idő beköszöntével sajnos minden esetben akár több órányi figyelmet is kell fordítani a csövek és a kinti vizes szerelvények elzáró csapok víztelenítésére. Amennyiben nyaraló tulajdonosok is vagyunk, az ősz beköszöntével érdemes elvégezni a teljes ingatlan téliesítését víztelenítését.

Ezekben az esetekben a legegyszerűbb és a legbiztonságosabb megoldás, ha az egész rendszert víztelenítjük, gondosan leeresztjük. Ha a nyaralókban gázkonvektor került kiépítésére, arra nem lesz gondunk. A központi fűtés, radiátorait és a padlóban szerelt padlófűtés csöveket szintén védeni kell a fagy ellen.

Védhetjük vízteres fűtésrendszerünket fagyálló folyadék hozzáadásával, vagy teljes víztelenítéssel. Ha az épület építésekor gondosan ügyelt vízvezeték szerelő és a fűtés szerelő a csövek helyes kiépítésére akkor a víztelenítés nem okoz problémát. Ellenkező esetben levegős kompresszor segítségét kell igénybe vennünk a téliesítéshez. Nem ritka ezeknél az ingatlanoknál a fúrt kút használata, amelyek szintén fokozott odafigyelést igényelnek. Ilyenkor néha a szivattyút ki kell venni az aknából, de elég lehet a csövekből leengedni a vizet. Megfelelően el kell végezni az egyes vízórák letakarását is.

A családi házakban a vízóra általában a fagyhatár alatt aknába van elhelyezve, de ezeknél is érdemes a letakarásáról, így a megvédéséről is időben gondoskodni. Tegyünk az vízórára minél több meleg ruhát, valamint rögzítsük is azt, hogy ne okozzon a hideg nagyobb károkat. Amennyiben az otthonunkat is biztonságban szeretnénk tudni, a kertben lévő vizes kifolyószelepeket is vízteleníteni kell. Amennyiben locsoló rendszerünk is van az udvaron, érdemes levegővel kifújni a rendszerben maradt vizet.

A csapokat minden esetben téliesítsük, hiszen azok is könnyedén szét tudnak fagyni egy hűvösebb éjszakán. Ezeket a vizes blokkokat is gondosan takarjuk le, hiszen csakis így tudhatjuk őket teljes biztonságban. A melléképületekben lévő elektromos szerszámokat is érdemes fűtött helyre vinni, amennyiben az épületben nincs megfelelő fűtés. A téliesítést minden esetben gondosan, megfelelő odafigyeléssel kell elvégeznünk, hiszen ha ez nem így történik, akkor a tavasz beköszöntével igen kellemetlen meglepetések is érhetnek minket, amelyek igen csak megterhelhetik a pénztárcánkat.

Víztelenítés, fagytalanítás, télicsap cseréje 06 20 942 0586

 

Hasonló cikkek:

Kedves érdeklődő!

Sajnálattal tájékoztatjuk, hogy több mint egy évre előre lekötötték már az összes kapacitásunkat,
ezért nem áll módunkban új munkát vállalni.

Megértésüket köszönjük!