Vízóra szerelés és csere vízszerelő által

Vízóra csereA vízóra csere és vízóra beszerelés, illetve a vízóra tervezés tulajdonképpen a vízszerelés csak egy apró hányadát teszik ki, mégis előbb vagy utóbb mindenkinek szükségessé válik az ehhez hasonló munkálatok elvégeztetése. Fontos tudni, hogy a mellékvízmérők hitelessége hat évig tart, tehát a hitelesítésük évétől számolt hatodik éven belül kötelező őket kicseréltetni vagy újrahitelesíttetni. Ezeket a munkafolyamatokat ugyanolyan víz-, gáz-, illetve fűtésszerelő szakember végzi el, mint aki az egyéb más épületgépészeti feladatokkal is foglalkozik. Fontos, hogy körültekintően válasszunk szakembert és bizonyosodjunk meg róla, hogy a választott vízszerelő minden szükséges szakmai dokumentummal rendelkezzen, ami a vízóra ügyintézés elvégzéséhez szükséges!

A vízóra cseréje

Amennyiben lejárt a hitelesítéstől számított hat év, szükség van a vízóra kicseréltetésére. Ebben az esetben érdemes megfontoltan kiválasztani az új vízórát, ugyanis egyes forgalmazók olcsó készülékekkel kecsegtetnek, ám azok alacsony minősége rengeteg problémát okozhat a későbbiekben. A vízóra csere menete nem bonyolult folyamat, ha megbízható szakemberre bízzuk. A vízszerelő kiválasztása után telefonon szükséges időpontot egyeztetni, amely időpontban a szerelő házhoz jön és kicseréli a vízóra készüléket. Ezután kitölti a mellékvízmérős csere papírokat, feljegyzi a vízmérő órák gyári számait, valamint induló állását. Dokumentálja ezenfelül a leszerelt vízóra pillanatnyi állását is. A cserelap a megrendelőnél marad, melyet a közös képviselővel szükséges aláíratnia. A vízóra ügyintézés utolsó lépése a plombálás, melyet a Vízművek megbízott cégével kell elvégeztetni.

A vízóra beszerelése

Első beszerelés esetén a vízóra szerelés a következőképpen zajlik: Előre egyeztetett időpontban a vízszerelő szakember ingyenes felmérést végez, majd tájékoztatást ad a vízóra beszerelésének pontos menetéről. Második lépésként kitölti a tervkísérő nyomtatványt, valamint a díjmegosztási szerződést, amit saját lakás esetén a közös képviselőnek, bárlakás esetén pedig a vagyonkezelőnek kell aláírnia. Ezután egy újabb egyeztetett időpontban szakszerűen elvégzi a beszerelési munkálatokat, kiállítja a garanciapapírokat, majd elviszi a közös képviselő által előzőleg aláírt nyomtatványokat. Ezeket a nyomtatványokat két példányban nyújtja be a Vízműveknél, majd regisztráltatja őket. Utolsó lépésként a vízórák plombáltatása szükséges, melyet a Vízművek megbízott cége végez el.

Vízóra cserével és beszereléssel kapcsolatban hívja Nyári Zoltán vízvezeték szerelőt 06 20 9 420 586

Hasonló cikkek:

Kedves érdeklődő!

Sajnálattal tájékoztatjuk, hogy több mint egy évre előre lekötötték már az összes kapacitásunkat,
ezért nem áll módunkban új munkát vállalni.

Megértésüket köszönjük!