Vízvezeték szerelő lakásfelújításhoz

Vízvezeték szerelő építkezéshez, lakásfelújításhoz

 

Ha most építkezünk, vagy felújításra szoruló lakást vásároltunk, beköltözés előtt még számtalan feladatunk lesz. Természetesen ezek nem feltétlenül tartoznak a „szükséges rossz” kategóriába, főként, ha sikerül megtalálnunk a megfelelő szakembert. Ha a vásárolt lakás nem új építésű, hanem egy több évtizede épült házban található, előfordulhat, hogy a vízvezetékek még nem új, hanem régi típusúak, azaz nem műanyagból, hanem fémből készültek. Ez esetben érdemes kicseréltetnünk őket újakra.

 

A jó vízvezeték szerelő tanácsokat is szívesen ad

Ugyancsak vízvezeték-szerelőre lesz szükségünk, ha nincs a lakásban vízvezeték-kiállás a mosógépnek vagy a mosogatógépnek; illetve kádat vagy zuhanykabint szeretnénk (és eredetileg pont a másik volt a lakásban). Mielőtt kihívnánk a vízvezeték-szerelőt, készítsük el leendő otthonunk tervét. Bár természetesen egy jó vízszerelő nemcsak kiváló szakember, hanem kellően türelmes is, így tud segíteni abban, mit hova érdemes helyezni; jobb, ha rendelkezünk némi elképzeléssel mi magunk is. Döntsük el, a fürdőszobában hova kerül majd a kád vagy a zuhanykabin, a mosdókagyló, illetve a mosógép. A konyhában jelöljük ki a mosogatótálca és a mosógép helyét; előbbit érdemes a tűzhely mellé helyezni. Ha értünk a mosógép bekötéséhez, és már előző otthonunkban is magunk csináltuk ezt, most is vállalhatjuk a feladatot; ellenkező esetben azonban semmiképp se fogjunk hozzá, hiszen komoly bajt okozhatunk, ha például megrepesztünk egy csövet, vagy rosszul kötjük be a gépet, hiszen az első bekapcsoláskor akár el is áraszthatjuk a fürdőszobát.

 

Akár a falat is átáztathatjuk

Még rosszabb, ha a hibás bekötés miatt megrepedt csőrész a falban található, hiszen a meghibásodás ilyenkor elsőre nem látszik: akár csak hetekkel-hónapokkal később szembesülünk majd a problémával, ha már a fal is átázott. A vizes fal akár be is penészedhet, a penész pedig komoly egészségkárosodást okozhat, ha nem vesszük időben észre. Ezért, ha a legkisebb kétség merül is fel a tekintetben, hogy képesek vagyunk-e magunk megoldani ezeket a feladatokat, inkább hívjunk megbízható vízvezeték szerelőt a felújításhoz vagy az építkezéshez.

Budapesti vízvezeték szerelő 06 20 9 420 586

 

Hasonló cikkek:

Kedves érdeklődő!

Sajnálattal tájékoztatjuk, hogy több mint egy évre előre lekötötték már az összes kapacitásunkat,
ezért nem áll módunkban új munkát vállalni.

Megértésüket köszönjük!